12 Ocak 2015 Pazartesi

Avrupa’da Bedava Yürüyüş Turları


Tüm uğraştırıcı vize prosedürlerine rağmen, AVRUPA hemen herkesin gidip gezmekten vazgeçemediği, gezi rotalarının en bilindik durağıdır. Derin tarihi ve mimarisiyle hep çekici bir tarafı vardır ve yollarımız da sıkça düşer Avrupa ülkelerine. Ama çoğu zaman önünde durduğumuz bir binanın, bir köprünün ve yahutta bir sarayın önemini bilmeden, tarihteki ilginç hikayesini dinleyemeden fotoğraflarımızı çeker döneriz evlerimize. Halbuki geçmişte neler yaşanmıştır tam da durduğumuz o noktada, bilmek, gezilerimizi bilgiyle doldurmak, görmek kadar öğrenmek de güzel olmaz mı?

Elbette bilgiye ulaşmak artık çok daha kolay… Gezi kitapları, dergiler ve internet sayesinde aradığımız bilgilere kolayca ulaşabiliyoruz… Ama tarih konusunda ilgili ve bilgili biri gelse, canlı canlı kaynağında anlatsa şu hikayeleri fena da olmazdı. Hem şehrin en önemli noktalarını gezdirsin, bu noktaların tarihteki önemini, orada neler yaşandığını anlatsın bize, hem de bedava olsun… Kulağa hoş gelmiyor mu sizce de? Gerçekten hoş ve keyifli olurdu ve bir çok şehirde böyle bedava yürüyüş turları da mevcut. Ben size bizim üç ayrı destinasyonda deneyimleyip cok memnun kaldığımız bir kuruluştan SANDEMANs New Europe Tour'dan bahsetmek istiyorum.

Kaynak: Sandeman's New Europe Tour
2004 yılında Berlin’de kurulmuş SANDEMANs New Europe Tour günümüzde 18 Avrupa şehrinde bu hizmeti veriyor. Bu işe gönül vermiş rehberleri ile sizlere keyifli ve bilgi dolu bir kaç saat yaşatıyorlar. Bu kuruluşun bir çok tur seçeneği mevcut, ama gelelim düşük bütçelerle en verimli seyahatleri planlayan sırtçantalı gezginleri ilgilendiren tura, yani 2 ila 3,5 saat süren ücretsiz yürüyüş turlarına. Bu turda şehrin en önemli noktaları rehber eşliğinde yürüyerek geziliyor ve rehberler bu noktalarda geçmişten günümüze pek çok bilinmeyen gerçeği paylaşıyorlar. Turu güzel ve tavsiye edilebilir kılan en önemli unsur, rehberlerin dinamik, enerjik oluşu ve bu işi gönülden severek yapıyor olmaları. Onların heyecanı pek tabi ki turdan inanılmaz keyif almanızı sağlıyor.

Hamburg Speicherstadt'ta rehberimiz skeç eşliğinde bir hikaye anlatırken
Bu ücretsiz yürüyüş turunun sonunda alınan hizmetin karşılığı olarak memnuniyete göre rehbere bahşiş veriliyor. Bu şekilde alınan hizmete karşılık, ödenecek bedeli de katılımcılar belirliyor. Bu turlarda çoğu zaman sıkılmaya vakit olmuyor, ancak olur da tura devam etmek istemeyen olursa, dileyen istediği anda turdan ayrılabiliyor. Alınan bu gönüllü hizmette kimse neden turu bıraktın diye sormuyor, güzel bir uygulama değil mi? O halde neden denemiyoruz!

Turlar şu anda 18 şehirde yapılıyor ve her geçen gün listeye yeni şehirlerin katılması planlanıyor. Peki hangi 18 şehir derseniz; Berlin, Hamburg, Münih, Amsterdam, Dublin, Kopenhag, Londra, Liverpool, Edinburgh, Brüksel, Madrid, Barcelona, Lizbon, Paris, Prag, Kudüs, Tel Aviv ve New York.

Turların bir çoğuna internet üzerinden kayıt yaptırmanız gerekiyor, ama asıl biletleme buluşma noktasında yapılıyor. Detaylar ise internet sitesinde paylaşılıyor.

Turların detaylarını incelemek için  Sandeman’s Europe Tour’un internet sayfasına buyrun…


Bir not daha, turlar lokasyona göre İngilizce, Almanca veya İspanyolca yapılıyor.

Bu arada mevsime göre ayağınıza rahat bir ayakkabı veya sandalet giymeyi de ihmal etmeyin. Zira tur eğlenceli olduğu kadar yorucu da olabiliyor, ne de olsa 2 ila 3,5 saat arasında ayakta durmak ve yürümek söz konusu.

Bol keyifli geziler…

7 yorum :

  1. Ne kadar faydalı bir bilgi bu böyle:) Teşekkürler, kesinlikle faydalınacağımız bir bilgi oldu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim ve dilerim ki keyifli vakit gecirirsiniz. Ayrica yorumunuz icin de tesekkür ederim,
      Sevgiler,
      Serap

      Sil
  2. Bulgaristan'da da bu uygulama vardı, kesinlikle sosyal açıdan da faydalı.

    YanıtlaSil
  3. Avrupa'ya seyahat planı yaptığım günlerde bu paylaşımla karşılaşmam büyük şans. Üstelik tur kapsamındaki şehirler tam da görmek istediğim yerler. Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Bu turların çok faydalı olacağına inanıyorum. Gerçekten muhteşem bir yazı

    YanıtlaSil
  5. Kubilay Cirrik12 Nisan 2015 01:31

    Bu faydali bilgiler icin cok tesekkurler!

    YanıtlaSil
  6. her zaman akılda aynı soru biz de olsa acaba ne tür traji komik durumlar ortaya çıkardı. bilinçli toplumsal birey olmak ve özgürlük bu bakkal dükkanından alınan bir şey değil malesef.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...